Novi policijski čas u Kijevu: “Od večeras do srede ujutro”

0
(Beta/AP Photo/Felipe Dana, File)

(Beta-AFP) – Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da će novi policijski čas biti uspostavljen u glavnom gradu Ukrajine od večeras do srede ujutro.

“Počinje večeras u 20.00 (19.00 po srednjoevropskom vremenu) do 7.00, 23. marta”, napisao je Kličko, bivši svetski šampion u boksu na mreži Telegram.

On je rekao da sutra neće biti otvorene trgovine, apoteke, benzinske pumpe i firme, i pozvao sve da ostanu kod kuće ili odu u skloništa kada se oglase sirene.

Više puta je već uveden policijski čas u glavnom gradu koji ruske trupe i dalje pokušavaju da opkole. Poslednji je trajao 35 sati prošle nedelje, od utorka uveče do četvrtka ujutro.

Noćas je u raketiranju pogodjen trgovinski centar na severozapadu grada, kada je poginulo namanje osam ljudi, potvrdio je Kličko.

On je rekao da je šest stambenih zgrada, dve škole i dva obdaništa blizu trgovinskog centra takodje oštećeno.

“Zbog požara izazvanih posle vazdušnih udara na glavni grad i region, primećeno je zagadjenje vazduha”, rekao je on i pozvao je stanovnike da ne otvaraju prozore i da nose maske FFP2 kada izadju da bi zaštitili pluća.

Glavni grad Ukrajine već je napustila najmanje polovina od njegovih 3,5 miliona stanovnika od početka ruske invazije 24. februara.