Novi Pazar: Direktor bolnice tužio lekare, građane i pacijenta jer su tražili njegovu smenu…

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović podneo je više privatnih tužbi protiv lekara, građana, ali i jednog pacijenta koji su javno govorili o dešavanjima u toj zdravstvenoj ustanovi u jeku epidemije kovida-19 i tražili njegovu smenu.

Po nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je tužbe za povredu ugleda i časti podneo protiv nekoliko lekara, potpisnika peticije za njegovu smenu, zbog stavova koje su o njegovom radu izneli u medijima.

Privatnu tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru predao je i protiv specijaliste oralne hirurgije Dina Mustafića koji je na društvenim mrežama objavio svoja iskustva o 17-odnevnom lečenju od kovida-19 u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Mustafić je za radio Sto plus potvrdio da je primio Mahmutovićevu tužbu, ali nije želeo da je komentariše.

Jedan od građana koji nedeljama protestuju u krugu Opšte bolnice tražeći smenu direktora te ustanove i “istinu o broju obolelih i umrlih od kovida-19”, Aladin Paučinac rekao je da je Mahmutović, do sada, protiv njega podneo dve tužbe.

Naveo je da su obe tužbe odnose na objave na Fejsbuku na kojima je uz Mahmutovićevu fotografiju postavio mišljenje da je “svojom nesposobnošću i nebrigom” vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice “prouzrokovao manji genocid”.

“Čudan je osećaj, smatram da nije bilo razloga za tužbe. Ljudi su izrevoltirani, velika je nepravda učinjena i smatram da imamo pravo da kao građani protestujemo i izrazimo nezadovoljstvo, pa makar to bilo i teškim rečima. Surovo je da se na taj način udara na obične građane, znatno teže reči i uvrede se govore i za predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić, pa oni ne reaguju kao Mahmutović”, rekao je Paučinac.

On je kazao da ga tužbe, vredne 300.000 dinara, neće pokolebati, već da će “obraćajući više pažnje na svoj rečnik” još jače nastaviti borbu za istinu o svim dešavanjima u Novom Pazaru od početka epidemije koronavirusa i smenu odgovornih.

Mahmutović nije odgovorio na poruku sa pitanjem da prokomentariše podnošenje tužbi.