Novi negativni rekord u Francuskoj: Više od 50.000 zaraženih, situacija u bolnicama napeta

0
(Beta/AP Photo/Lewis Joly)

Francuska je u prethodna 24 sata registrovala 52.010 novozaraženih koronavirusom, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje.

Novi najviši dnevni bilans premašio je broj novozaraženih koji je potvrđen u subotu – 45.422, a koji je u tom trenutku bio najveći od početka pandemije, prenosi Rojters.

Broj zaraženih koronavirusom u Francuskoj uvećan je na 1.138.507, a preminulih na 34.761, nakon što je u prethodna 24 sata prijavljeno 116 novih smrtnih slučajeva od posledica COVID-19.

U protekla tri dana, Francuska je registrovala više od 139.000 novih slučajeva, što je više ot prethodno zabeleženog rekorda tokom vikenda u prethodnom talasu koronavirusa na proleće.

Procenat pozitivnosti je iznad 17 odsto. Pre samo mesec dana, koeficijent pozitivnih u odnosu na broj testiranih je iznosio 7 odsto.

Francuska se u ovom trenutku nalazi na petom mestu u svetu po broju zaraženih koronavirusom, nakon SAD, Indije, Brazila i Rusije.

Zdravstvene vlasti Pariza upozorile su da virus cirkuliše i da se cirkulacija ubrzava, a da je situacija u francuskim bolnicama sve napetija.

Ministarstvo zdravlja Francuske saopštilo je juče da je broj hospitalizovanih svaki danom sve veći, a trenutno je na bolničkom lečenju 15.660 pacijenata.