Novi hibridni plug-in Hyundai IONIQ u voznom parku ProCredit banke

    0

    ProCredit banka kao vodeća banka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća, ali i u očuvanju životne sredine, nabavila je u saradnji sa kompanijom Hyundai Srbija novu seriju EKO vozila – marke Hyundai IONIQ –  čime je ProCredit banka nastavila modernizaciju svog voznog parka u nameri da veoma brzo sva službena vozila Banke budu vozila sa hibridnim i električnim pogonom.

    Zahvaljujući novim hibridnim Hyundai IONIQ „četvorotočkašima“, više od 70 odsto voznog parka ProCredit banke biće ekološki odgovorni automobili, bilo da je reč o hibridima ili potpuno električnim automobilima. Ovakav pristup omogućio je ProCredit banci da samo u poslednje nekoliko godine smanji emisiju štetnog CO2 na 26g/km (zvanična emisija CO2 IONIQ plug-in modela), kao i da značajno unapredi svoj ekološki odgovoran odnos prema životnoj sredini.

    – Pred nama je Mesec štednje kada svest građana o važnosti odgovornog odnosa prema svim resursima značajno raste. Kod nas u banci se na štednju uvek gleda u znatno širem kontekstu, pa kada govorimo o štednji ne mislimo samo na novac, već i na energiju, kao i na očuvanje životne sredine. ProCredit banka je u prethodnom periodu, osim investicije u ekološki odgovornija vozila, postala i prvi kupac i korisnik isključivo električne energije koja dolazi iz obnovljivih izvora. Takođe, u poslednje dve godine naša banka je postavila punjače za električne automobile u svom gradovima u kojima poslujemo, a namera nam je da sa takvim pristupom nastavimo kako bi doprineli bržem razvoju održivog transporta na teritoriji Srbije – istakao je Igor Anić, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

    – Hyundai Motor Company, globalni proizvođač automobila, čini maksimum napora da razvije i proizvede vozila koja će doprineti zaštiti životne sredine širom planete. Razvoj je fokusiran na vozila sa električnim pogonom, a takođe i na vozila koja pokreću gorive ćelije vodonika. Na tržištu Srbije zastupljeni su ekološki modeli vozila IONIQ i Kona. Novi IONIQ je dostupan sa tri varijante pogona, hybrid, plug-in hybrid i full electric. Do 2025. godine kompanija će globalno predstaviti 18 novih ekoloških modela automobila, čime će pružiti značajan doprinos očuvanju životne sredine – naglasio je Slavc Habič, generalni direktor kompanije Hyundai Srbija.