Novi grafit Ratka Mladića, ovoga puta na izlogu Prajd info Centra: “Poražavajuće kršenje zakona ispred nekih od najvažnijih institucija”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Nepoznate osobe nacrtale su grafit osuđenog za ratne zločine, generala Ratka Mladića, na izlogu Prajd info centra u Beogradu i napisali “Ratko Mladić, srpski heroj”, saopštila je danas ta organizacija.

Izlog je vandalizovan u noći između četvrtka i petka, a prekrižen je natpis “Beograd prajd – EuroPride 2022”.

Prajd info centar, koji se nalazi u ulici Kralja Milana u neposrednoj blizini Predsedništva, Skupštine Beograda i drugih institucija Vlade Srbije, od otvaranja napadan je 11 puta a počinioci nisu procesuirani.

“Poražavajuće je da se ovakvo kršenje zakona dešava ispred vrata nekih od najvažnijih institucija Republike Srbije u centralnoj beogradskoj ulici”, dodaje se.

Naglašeno je da će Beograd prajd biti domaćin EuroPride-a 2022 koji će se održati od 12. do 18. septembra te da se očekuju da će institucije uraditi sve da osiguraju bezbednost i da će podržati taj događaj koji će značajno uticati na turizam u Beogradu kao i na senzibilizaciju građana ka LGBTI+ osobama koje trpe višestruku diskiminaciju i izloženi su govoru mržnje i zločinima iz mržnje.