Crna Gora je jedinstven prostor u kom se u istom danu možete sunčati na plaži, planinariti, skijati, ploviti jezerom, piti vrhunska vina i uživati u autentičnoj hrani i vrhunskoj gastronomiji. Tik uz Podgoricu, čeka vas vinska i gastronomska oaza sa nizom sadržaja, restoranima sa vrhunskom kuhinjom, degustacijama i obilascima koje na jednom mestu možete dobiti samo ovde i nigde više! Sve to nalazi se uz puteve koje vode ka moru, u srcu najvećeg vinograda u Evropi, u prirodnom okruženju uz obale Skadarskog jezera i kraj planinskih vrhova od kojih zastaje dah…

Plantaže, njihove podrume, vinograde i restorane u Crnoj Gori ne možete da promašite ili zaobiđete. Ćemovsko polje i podrum Šipčanik smešteni su tik uz Podgoricu, dok je restoran „Jezero“ uz sam magistralni put koji vodi prema moru. Bilo da dolazite avionom ili kolima, za vrlo kratko vreme stići ćete u oaze mira i hedonizma.

Ogroman podrum Šipčanik otvoren je od ranog jutra do kasne večeri, kada uz uživanje u vinima i autentičnoj gastronomiji možete da doživite i ture sa vodičima kroz najveći vinograd Evrope, obilaske skrivenih kutaka, vođene degustacije odabranih vina i uživate celog dana sa prijateljima ili porodicom.

Vrhunska gastronomija

Udovoljiti gostu koji zna šta želi, predstaviti tradiciju na moderan način i iskoristiti prirodno bogatstvo svog podneblja, zadaci su koje su pred sebe postavili profesionalci posvećeni ugostiteljstvu i turizmu u Plantažama spremni da vas dočekaju i provedu kroz jedinstveno iskustvo Mediterana i Crne Gore. Naša vina, naše vrhunsko ekstradevičansko maslinovo ulje, pastrmka iz naših ekoloških ribnjaka, divlji jezerski krap, jegulja, jadranski plodovi mora, odležale pršute i zreli sirevi ukusi su našeg podneblja i naš gastronomski identitet koji brižljivo čuvamo i delimo sa prijateljima. U našim restoranima kuvaju neki od najboljih šefova Evrope, a kroz vina vas vode iskusni somelijeri. Željno vas očekujemo!

Podrum Šipčanik

Nadaleko čuveni vinski podrum Šipčanik postao je za goste zaštitni znak crnogorskih Plantaža. U samom srcu vinograda, vinski podrum ukopan u stenu sa vodopadom na ulazu i u njemu drvene bačve pune vrhunskih vina, mesto je koje ostavlja bez daha. Tamo goste svakog dana dočekuju obučeni vodiči, somelijeri i domaćini da podele strast, mirise i ukuse crnogorskog podneblja pretočene u boce sa vinom i zalogaje autentične hrane pripremljene od strane čuvenih šefova i kuvara. Šipčanik je jedini vinski podrum u celoj regiji u kome možete dobiti takvu vrstu usluge. Osim nekoliko paketa za degustaciju vrhunskih vina Plantaža u kojima su sirevi, pršute, bruskete i zalogaji, u Šipčaniku možete svakog dana da naručite i nešto od velikih kreacija Plantažinih kuvara iz specijalno pripremljenih jelovnika. Uz prethodnu najavu, mogu se odabrati neki od četiri degustacionih fine dining jelovnika koji nude iskustvo visoke kuhinje u nekoliko gangova uparenih sa paletom odabranih Plantažinih vina. Čak i bez prethodne najave, gostima su na raspolaganju a la carte ponuda specijaliteta iz Plantažine kuhinje, kao i vina po odabiru gosta.

Restorani „Jezero“ i „13. jul“

Uželeli ste se mira, pogleda na jezero i planinske vrhove nad njim, vrhunske gastronomije, proverene zdrave i autentične hrane, dobrih vina i iskrenog gostoprimstva? Onda morate posetiti restoran „Jezero“. Biser ponude crnogorskih Plantaža, restoran „Jezero“ smešten je na obali Skadarskog jezera, uz sam magistralni put koji vodi od Podgorice prema moru. Novi jelovnik restorana kreirao je čuveni šef Vlada Simić, a iskusni kuvari svakog dana od svežih lokalnih namirnica stvaraju remek-dela savremene kuhinje naslonjene na autentično mediteransko nasleđe. Uz niz tradicionalnih specijaliteta, poput mariniranog krapa, jegulje u orzu, njeguške pršute i sira, pastrmke, morskih delikatesa i biranih komada mesa, sada je tu i preporuka šefa kuhinje u kojoj su autorska jela Vlade Simića, šefa koji je kuvao širom sveta i kreirao neke od najboljih restorana na Balkanu. Karpaćo od teletine i onaj od gambora, papardele „marseljeza“, lignje punjene njeguškim sirom, brancin sa gamborima, pa kolač od urme i drugi specijaliteti visoke kuhinje upareni su sa novom vinskom kartom u kojoj je najšira paleta najboljih crnogorskih vina.

Specijalni ugođaj čeka vas i u renoviranom restoranu „13. jul“ u Podgorici, koji takođe nudi vrhunsko kulinarsko iskustvo i paletu najboljih proizvoda Plantaža i Crne Gore. Impresivna vinska karta, nova jela i kreacije tima sjajnih kuvara, uz perfektnu uslugu učinili su „13. jul“ jednim od najboljih restorana glavnog grada Crne Gore.

Autentična i velika vina

Uz maslinjake, ribnjake, plantaže voća, turizam i gastronomiju, crnogorske Plantaže su pre svega vinarija. I to kakva vinarija! Najviše nagrade za njihova vina stižu postojano iz svih delova sveta, kako za autentični vranac, tako i za velika vina od internacionalnih sorti koja su pokazala da mogu da se mere i sa vinima iz bilo kog svetskog vinogorja. Ove godine, Vranac rezerva iz 2013. godine osvojio je veliku zlatnu medalju najprestižnijeg svetskog takmičenja Decanter DWWA u Londonu, što je samo poslednje u nizu najviših odličja sa ovog ocenjivanja. Paletu vina kompanije Plantaže čine vibrantne malvazije, distinktivna i sočna Luča, Chardonnay, Sauvignon i prefinjena Pro Anima, a zatim moćni i veliki Vranci, Vladika, Cabernet, Merlot i premijum linije vina Stari podrum, Premijer, Rezerva… Plantaže u svojoj paleti imaju vina za svačiji ukus koja su uvek apsolutni šampioni kvaliteta u svojoj kategoriji.

Tečno zlato Crne Gore

Polazeći od činjenice da je Crna Gora kolevka maslinarstva u ovom delu sveta u kojoj se nalazi najstarije stablo masline na svetu, čuvena Barska maslina, u Plantažama su odlučili da svoju priču o vrhunskim proizvodima svog podneblja zaokruže i vrhunskim ekstradevičanskim maslinovim uljem. U ovom vrhunskom hladno ceđenom maslinovom ulju, koje može da se meri sa najboljim uljima sveta, možete uživati u svim Plantažinim restoranima, kao i u tek nekoliko vrhunskih objekata u Crnoj Gori. Plantažino ulje idealno je preliveno preko plemenite ribe sa žara, kompleksnih salata i komada odležalog mesa.

Šipčanik

Podrum Šipčanik otvoren svakog dana od 9 do 21 i nije potrebna najava posete. Cena najjeftinijeg menija, tj. posluženja je šest evra i obuhvata degustaciju dva vina uz razne vrste kanapea.

Detaljne informacije i rezervacije za goste sa posebnim zahtevima mogu se izvršiti putem telefona +382 67 099 099

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.