Novi detalji nesreće u kojoj je stradao Kobi Brajant: Presečena grana i dokazi da je motor radio pre pada…

0
Profimedia

Prvi rezultati istrage olupine helikoptera u kojem je poginuo legendarni košarkaš NBA Kobi Brajant, ne upućuju na zaključak da je pad izazvao kvar na motorima, prenose američki mediji.

Istražitelji Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja veruju da presečena grana drveta na mestu na kojem je helikopter pao, upućuje na zaključak da su motori i rotor helikoptera radili u trenutku samog udarca u zemlju.

To potvrđuje teoriju stručnjaka koji su analizirali pad i uslove letenja i istakli da je zbog smanjene vidljivosti i loše procene helikopter udario u zemlju.

Asošiejted pres podseća da je Ara Zobajan, koji je vozio helikopter, bio iskusan pilot sa više od 8.200 sati leta. On je imao i posebnu dozvolu da u ekstremnim uslovima leti koristeći samo instrumente na helikopteru, bez komunikacije s nekim kontrolnim tornjem, napominjući da do takve dozvole piloti helikoptera teško dolaze.

Svedoci su NTSB-u rekli da je helikopter leteo prema zemlji kroz maglu, pre nego što je udario u brdo.

Prva ispitivanja potvrdila su da je pad helikoptera izazvao jaku energetsku reakciju, odnosno da je eksplozija odnela živote svih putnika, među kojima su bili i Kobi Brajant i njega kći Đijana Marija.