Novi 500 proglašen za „Mali automobil godine“ na News UK automobilskim nagradama

  0
  • Uži izbor za News UK automobilske nagrade prave istaknuti automobilski novinari iz svih publikacija kuće News UK, a za njih glasa šira javnost
  • U svojoj četvrtoj godini, News UK automobilske nagrade okupile su kolektivnu struku i čitalaštvo listova i sajtova The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport

  Na osnovu glasova potrošača i užeg izbora istaknutih automobilskih novinara, Novi 500 je osvojio titulu Malog automobila godine na News UK automobilskim nagradama za 2021.  

  Kao i prethodnih godina, o News UK nagradama su odlučivali potrošači i automobilski novinari iz publikacija News UK, slaveći vozila koja su najbolja u klasi u svim segmentima.

  Nagrada koju je osvojio u okviru News UK automobilskih nagrada je deseta za model New 500 i pridružuje se kolekciji trofeja koja već obuhvata nagradu „Zeleni automobil“ u okviru Automobilske nagrade Francuske za 2020. i „Automobil godine i najbolji mali električni automobil“ od DrivingElectric. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, takođe je dobio nagradu „Najbolji dizajn 2020.“ od nemačkog magazina „Auto Motor und Sport“ i „Najbolji dizajnerski koncept“ u okviru eminentne međunarodne „Red Dot nagrade za dizajn“.

  Model Novi 500, predstavljen u martu 2020, već je pokupio brojne međunarodne nagrade i već je vodeći električni gradski automobil u Evropi. Novi 500 je najprodavaniji automobil, sa skoro 28% tržišnog udela u segmentu gradskih automobila u Evropi, i lider je na tržištu gradskih automobila u 12 država, a pritom je i najprodavaniji na celom tržištu električnih vozila u Italiji. Pored toga, nakon predstavljanja u Evropi, Izraelu i Brazilu, Novi 500 je na putu da postane prvi globalni „all-in“, potpuno električni gradski automobil.