Nove žrtve Mike Aleksića kod tužioca: U naredna dva dana iskaz bi trebalo da daju još dve devojke, ali i dva svedoka…

0
screenshot/studio b/agape

Nove žrtve vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koga je nekoliko devojaka optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje, daće iskaz u Višem javnom tužilaštvu.

U naredna dva dana tužilaštvo bi trebalo da ispita još dve žrtve, ali i dva svedoka o svim strahotama koje su preživeli u Aleksićevoj školi glume “Stvar srca”, prenosi portal Nova.rs.

Pretpostavlja se da će sutra ujutru biti saslušane još dve žrtve Aleksića, a u petak će iskaze dati dva svedoka. Zasad nije poznato da li je reč o svedocima čiji su slučajevi zastareli, pa će zbog toga biti saslušani kao svedoci, ili su imali saznanja o tome šta su napastvovane devojke pretrpele.

Inače, kako prenosi portal Nova.rs, Aleksićeva poslednja žrtva je 17-godišnja devojka, a zasad nije poznato kako će ona dati svoj iskaz u tužilaštvu. Datum saslušanja biće poznat nakon što se završi veštačenje.

Podsetimo, osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Inače, za ceo slučaj koji je potresao srpsku javnost saznalo se nakon što je Aleksića za silovanje prijavila glumica Milena Radulović. Ubrzo nakon nje, još nekoliko devojaka ohrabrilo se i prijavilo poznatog profesora glume. Među njima je još jedna glumica Iva Ilinčić. Obe su u tužilaštvu saslušava čak nekoliko sati.

Aleksić je negirao krivicu i njemu je određen pritvor. Iako, prema zvaničnim podacima, zasad ima šest žrtava Mike Aleksića, pretpostavlja se da ih ima mnogo više. Naime, mediji navode da su se policiji dosad javile brojne žrtve Aleksića, koje tvrde da su seksualno zlostavljanje.

Ipak, tužilaštvo se još uvek nije oglasilo o pomenutim informacijama.