Nove prestižne nagrade za Château de Gourdon

    0

    Na jednom od najprestižnijih vinskih takmičenja u Francuskoj, ,,Concours des Vins à Orange”, vina ,,Terrasse au Soleil 2018” belo i ,,Vase de Pierre 2018” crveno dobila su zlatne medalje, dok je srebro pripalo ,,Jolie Balade 2018” crvenom vinu. Sva tri vina su deo premijum potrfolija „Tikveš Châteaux & Domaines“.

    Ovi izuzetni rezultati postignuti su u konkurenciji 2.282 vina koja su dobila ocene od 570 degustatora, čiji je zadatak bio da na osnovu ukusa i kvaliteta, a bez znanja imena proizvođača daju ocenu. Takmičenje ,, Concours des Vins à Orange” važi za najpoznatije regionalno takmičenje u vinu iz doline reke Rone na jugu Francuske koje je prvi put održano 1952. godine. Poznavaoci vina često se vode procenama i preporukama sa ovog takmičenja kada kupuju vina bilo gde u svetu.

    Nagrađena vina pripadaju vinariji ,,Château de Gourdon” koja je deo Tikveša od 2018. godine, a plasirana su širom sveta uključujući i Srbiju. Njihova karakteristika je strogo kontrolisano grožđe i izuzetni uslovi uzgoja kao što je klima, voda, vetar, sunce i zemljište. Ovaj terroir je u idealnoj ravnoteži za proizvodnju vrhunskih kvalitetnih vina sa zaštićenog geografskog porekla i ograničenim količinama.