Nove optužbe na račun Zverke: Još jedna žena ga prijavila za napastvovanje

0
(Beta/Photo by Casey Curry/Invision/AP)

Kantautorka iz Njujorka peta je žena koja je za seksualno napastvovanje optužila glumca Krisa Nota, poznatom po ulozi Zverke u seriji Seks i grad.

Lisa Đentile tvrdi da je Not dodirivao protiv njene volje pre 20 godina i da je pretio da će joj uništiti karijeru ako to nekome prijavi, objavio je Glas Amerike.

Ona kaže da je glumca upoznala 1998. u jednom restoranu u Njujorku. Četiri godine kasnije, ponudio je da je odveze kući i tražio da vidi njen stan.

Đentile tvrdi da je Not onda poljubio na silu i stiskao joj grudi.

“Uzela sam njegove ruke u svoje i pokušala da ga sprečim”, rekla je.

Na kraju je, kako navodi, uspela da se otrgne, a Not je izjurio iz stana. Sutradan je pozvao i rekao da će joj uništiti karijeru ako nekome bude ispričala šta se desilo.

Glumca su prvo optužile dve anonimne žene, pod pseudonimima Zoi i Lili, za seksualno napastvovanje 2004. i 2015. godine.

Glumac je te optužbe nazvao “kategoričkim neistinama”.

Potom je u javnost izašla i dublerka iz serije Seks i grad Heder Kristin, koja je u tekstu za Independent navela da je Not nedolično dodirivao na setu i da je često imao mizogine izjave.

Još jedna žena je za Dejli bist ispričala da je glumac seksualno napastvovao u Njujorku 2010, kada je imala samo 18 godina. Not je ovu priču nazvao “kompletnom izmišljotinom”.

Zvezde serije Seks i grad podržale su žene koje su izašle u javnost sa navodima protiv Nota.