Novak Đoković nastavlja pohod ka zlatu: Nišikoriju je prepustio dva gema…

0

Najbolji teniser planete Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju nastavio je pohod na prvu zlatnu medalju u svojoj karijeri, a na tom putu pobedio je domaćeg predstavnika Keija Nišikorija 2:0 u setovima (6:2, 6:0).

Trebalo je Đokoviću vremena da uđe u ritam u prvom gemu tokom kog je servirao. Japanac je poveo sa 0:30, igrao se potom i đus, ali je naposletku prv reket sveta uspšeno poveo u meču. Ubzo je usledio i brejk. Srpski teniser je imao dve uzastopne prilike. Prvu nije iskoristio, drugu jeste, kada je prinudio Nišikorija da bekend paralelu pošalje u aut – 2:0

Ubrzo je Đoković i osigurao brejk. Prilično efikasno, bez izgubljenog poena. Nišikori je upisao prvi gem. Japanac je dobro počeo, ali je Đoković borbenom igrom izborio 30:30. Ipak, ovoga puta je domaći predstavnik uspeo da osigura svoj servis – 4:1.

Sa druge strane, Đoković je nakon početnog gema u kom je imao problema, naredna dva na svoj servis odigrao rutinski. Mučio se Nišikori i u narednom gemu na svoj servis. Suočen je bio i sa brejkom., ali je uspeo da se spase. Samo do narednog. Najpre je Đoković odigrao još jedan siguran meč. Stigao je do 5:2, a onda je ponovo uzeo brejk Japancu, kojim je osvojio i čitav set – 6:2.

Dve duple greške je napravio Đoković u prvom gemu drugog seta. Osetio je Japanac da je prvom reketu sveta opala koncetracija i napao je u narednom za 30:40. Stigao je do prve brejk šanse. Međutim, Đoković je spasao gem sjajnom bekhend dijagonalom, koju je Japanc uspeo da vrati, ali ne i da stigne naredni Đokovićev forhend. Potom je odigrao još dva efikasna poena. Podigao je za tren nivo igre srpski teniser i poveo sa 1:0.

Do svoje prilike za brejk, Đoković je stigao u narednom gemu. Iskoristio je drugu šansu i povisio na 2:0.

U narednom gemu bez izgubljenog poena Đoković potvrđuje brejk i dolazi do velike prednosti. Ubrzo je osvojio još jedan brejk – 4:0.

Potvrdio je, uz jednu duplu grešku, novi brejk Đoković i stigao nadomak pobede u meču. Niškori je prepustio Đokoviću dve brejk šanse i u narednom gemu, postom stigao do đusa, ali nije bilo snage i umeća za više. Đokovićje iskoristio novu brejk priliku . Izgubio je Japanac set sa nulom. Nakon jednog sata i deset minuta tenisa.