Novak dobio majicu „Srbija te zove 2021“

  0

  Direktor Doma učenika patrijarh Pavle Saša Rokvić posetio je Novaka Đokovića dok je boravio u Crnoj Gori i u znak zahvalnosti mu je uručio majicu sportskog kampa „Srbija te zove 2021“.

  Na početku razgovovora Novak je istakao da je pratio sve što se dešava u sportskom kampu.

  – Ispratio sam sve što ste uradili, kao i snimak sa Gurovićem i Perunučićem – rekao je Novak.

  Direktor Doma Saša Rokvić naveo je da je tokom jula Dom učenika patrijarh Pavle ugostio decu koja žive u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, kao i van naše zemlje, gde su kroz sportsko-edukativne aktivnosti učili o istoriji Srbije, njenoj tradiciji i međusobnoj povezanosti.  Kamp u organizaciji Udruženja “Sporstars” održan je sa ciljem unapređenja sportske i omladinske saradnje sa sportskim udruženjima sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore. U kampu “Srbija te zove 2021.” Učestvovalo oko 250 najtalentovanije dece iz srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, dijaspore iz SAD, Australije, Švedske, Italije, Nemačke, Francuske, Republike Srpske, Crne Gore i Albanije, uzrasta od 12 do 15 godina.

  – Za mlade sportiste su organizovani treninzi košarke, rukometa, fudbala, odbojke i  tenisa, a treninge su održali poznati treneri – Milorad Kosanović, Bogdan Obradović, Željko Tanasković, Milan Gurović, Nenad Peruničić, kao i drugi mladi perspektivni treneri – istakao je direktor Rokvić.

  Ideja je da sledeće godine kamp okupi oko 500 dece.

  – Voleo bih da nas podržiš kada budeš u Srbiji – pozvao je Noleta, direktor Rokvić, a potom mu uručio majicu kampa „Srbija te zove 2021“.

  Inače, početkom maja najbolji teniser na planeti, posetio je Dom učenika i tom prilikom bio je pun utisaka tokom obilaska prijatno se iznenadio sadržajima koji su na raspolaganju učenicima koji stanuju u domu. Oduševio se kada je video mural sa svojim likom koji je napravljen njemu u čast, na kom su popisane sve godine kada je osvojio grend slemove. On je potpisao mural i rekao da mu je veoma drago što vidi mnoštvo sportskog sadržaja u okviru doma.