“Novac treba da se troši na renoviranje klinika…”: “Ne davimo Beograd” sakupio 3.000 potpisa za očuvanje Trga Nikole Pašića

1
Foto: Google Street View

U kratkotrajnoj peticiji koju je organizovala Inicijativa “Ne davimo Beograd” prikupljeno je preko 3.000 potpisa stanovnika Beograda kojima se zahteva očuvanje Trga Nikole Pašića, preneo je N1.

U saopštenju Inicijative se navodi da su potpisi danas predati na pisarnicu kabineta gradonačelnika.

Inicijativa navodi da su građani prilikom potpisivanja peticije navodili da je rekonstrukcija Trga Nikole Pašića “apsolutno nepotrebna” i da novac poreskih obveznika treba trošiti na “neke druge, goruće probleme u gradu”.

Potpisnici peticije smatraju i da je Trg Nikole Pašića već arhitektonski dobro rešen, te da novac treba da se troši na renoviranje klinika i uslove u kojima se građani leče.

“Grad pripada građanima i trebalo bi da budemo pitani i učestvujemo u procesu donošenja odluka”, jedan je od stavova koji prenosi Inicijativa.

1 KOMENTAR

  1. Gospodo,čitajući plan rekonstrukcije trga Nikole Pašića,može se videti želja investitora da kroz projekat sačuva osnovne sadržaje trga.Da obnovi drvored, napravi novu,funkcionalniju fontanu koja bi radila tokom cele godine,da poploča trg …projekat je u razradi.Projekat rekonstrukcije je usvojen još 2015 godine i kako vidim sada se radi na izmenama.Dajmo sačekati da se projekat prezentuje i stavi na uvid i javnu raspravu pa onda struka i svi ostali da daju primedbe,ovako opet počinjemo sa pljuvanjem,dokle bre više.

Comments are closed.