(Beta) – Poslanici Skupštine Srbije danas započinju Prvu sednicu Drugog redovnog zasedanja, a na dnevnom redu biće Predlog zakona o ministarstvima.

Predlog zakona o ministarstvima podnelo je 167 narodnih poslanika Poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“, a prema tom aktu nova vlada imaće 21 ministarstvo.

Predvidjeno je da Vlada Srbije dobije još tri nova resora, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.

Skupština će o predlogu zakona raspravljati po hitnom postupku kako bi nova Vlada mogla da bude izabrana u sredu 28. oktobra 2020. godine.

Skupština će razmatrati i Predlog odluke o prestanku funkcije i imenovanju članova Republičke izborne komisije, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Martinović, i Predlog za imenovanje zamenika generalnog sekretara skupštine, koji je podneo generalni sekretar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.