Nova stranka: Tužilaštvo da utvrdi kako je Vulin odgovorio na neobjavljen tekst u Nedeljniku

0
Foto: Logo Nova stranka

Nova stranka zatražila je danas od tužilaštva da što pre pokrene istražne postupke i obavesti javnost kako je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovorio na tekst Dragana Šutanovca koji nikada ni u jednom mediju nije objavljen.

Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je da je reč o kršenju i zloupotrebi osnovnih ljudskih i zagarantovanih prava na privatnost i najavio da će ta partija zatražiti hitnu ostavku ministra odbrane ukoliko se utvrdi da je bilo prisluškivanja.

“Prisluškivanje i praćenje političkih neistomišljenika je na ovom području učestala stvar, ali se retko dešavalo da se ti podaci na ovako brutalan način koriste u javnosti. Na taj način je prekršen niz zakona, pa i Ustav Srbije”, ocenio je Movsesijan.

On je dodao da je za takvo praćenje potrebno da postoji sudski nalog u kome mora da stoji ko, zašto i koliko dugo se prati i prisluškuje, a da se ti podaci, čak i da su prikupljeni na zakonski način, ne smeju koristiti za političko razračunavanje, prenela je Nova stranka.

Povod za tu aferu je Vulinova izjava dostavljena Tanjugu u kojoj je reagovao na autorski tekst Dragana Šutanovca koji nije objavljen ni u jednom mediju, već ga je bivši ministar odbrane nudio na objavljivanje glavnom uredniku Nedeljnika Veljku Laliću, o čemu su se dogovarali elektronskom prepiskom.

(Beta)