Nova sezona serije “Moja genijalna prijateljica”

0
Foto: Promo

Nova sezona HBO serije zasnovane na bestseler romanima poznate italijanske spisateljice Elene Ferante „Moja genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend) imaće premijeru 11. februara na HBO GO-u, kada će prve dve epizode biti dostupne. Svakog utorka će u HBO GO ponudu dolaziti po dve nove epizode.

„Moja genijalna prijateljica“ je priča o starijoj ženi, Eleni Greko, koja posle nestanka najbolje prijateljice Lile počinje da piše priču o njihovom prijateljstvu koje traje 60 godina. Priča počinje na opasnim ulicama Napulja 1950-ih.

Događaji koje pratimo u novim epizodama nastavljaju se tačno tamo gde su stali na kraju prve sezone. Lila (Gaja Giraće) i Elena (Margerita Mazuko) imaju 16 godina. Lila se upravo udala, ali smatra da je izgubila svoj identitet kada je preuzela muževljevo prezime. Elena je uzorna učenica, ali na Lilinoj svadbi shvata da nije srećna u kraju u kome živi, ali ni van njega. Za vreme praznika na Iskiji, dve drugarice su se ponovo srele sa starim prijateljem iz detinjstva Ninom Saratoreom, koji je u međuvremenu postao obećavajući student. Slučajni susret zauvek menja prirodu njihove veze i šalje ih u dva potpuno različita sveta. Lila postaje vešta prodavačica u elegantnoj prodavnici cipela u Napulju koja je u vlasništvu porodice Solara, dok Elena tvrdoglavo nastavlja svoje studije i spremna je da napusti grad da bi otišla na univerzitet u Pizi.

Serija je nastala kao HBO i RAI FICTION koprodukcija u režiji Saverija Kostanca. Producenti su Lorenco Mijeli, Mari Đianani i Domeniko Prokaći, koji su ujedno i izvršni producenti uz Paola Sorentina, Dženifer Šur, Elenu Rekiju i Gida De Laurencisa. Priča je zasnovana na drugoj knjizi iz Napuljske tetralogije Elene Ferante.

Sve epizode prve sezone serije „Moja genijalna prijateljica“ dostupne su odmah putem HBO GO-a.