(Beta-) – Američka vlada dala je dodatnih 15 dana kineskom vlasniku aplikacije za razmenu video zapisa TikTok da restrukturira svoje aktivnosti u SAD, čime se odlaže pretnja zabrane na američkom tlu. 

Prema sudskom dokumentu objavljenom danas Bajtdens, matična firma TikToka, ima do 27. novembra da postigne sporazum o prodaji svoje imovine američkim firmama i otkloni optužbe o špijunaži za račun Kine koju je protiv njih uputila administracija predsednika Donalda Trapma.

Sjedinjene Države su krajem septembra najavile zabranu kineske aplikacije TikTok  zato što, prema oceni Trampa i bezbednosnih zvaničnika, one prete nacionalnoj bezbednosti i mogu biti upotrebljene da prenesu podatke Kini, što je kompanija negirala.

Rok je bio do juče da proda svoje operacije prema izvršnom naređenju koje je Tramp potpisao u avgustu. 

Tramp je u septembru dao načelni blagoslov predlogu BajtDensa za otklanjanje brige Amerikanaca oko nacionalne bezbednosti tako što bi stavio TikTok u nadzor američkih kompanija Orakl i Volmart, svaka od kojih bi takođe imala finansijski udeo u kompaniji. 

Taj dogovor je pod razmatranjem po pitanju nacinalne bezbednosti u međuagencijskom komitetu za strane investicije u SAD.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.