Nova odluka: Tela preminulih od korone se neće kupati i spremati za sahranu

1
Foto Profimedia

Tela preminulih od korone više se neće pripremati za sahranu kako je to inače praksa, to jest, ona neće biti kupana, čišćena, neće se brijati ili češljati. Ova odluka doneta je na osnovu člana 65 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, objavljenom u “Službenom glasniku RS”.

“Ministar zdravlja donosi pravilnik o izmeni Pravilnika o uslovima i načinu postupanja sa posmrtnim ostacima umrlog lica. U članu 3. stav 2. menja se i glasi:Higijenska obrada se ne obavlja kod lica umrlog od sledećih zaraznih bolesti: antraksa, kuge, kolere, velikih boginja, virusnih hemoragičnih groznica (izuzev hemoragične groznice sa bubrežnim sindromom),teškog akutnog respiratornog sindroma – SARS-a i druge nepoznate zarazne bolesti”, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

Pravilnik bi trebalo da stupi na snagu osmog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije”.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Ljudi, menjate zakon bez odgovornosti, uradite obdukciju itd, bilo sta, vanredna situacija max 2×45 dana a vi, znaci Vas je posao da otkrijete, obducirate i izadjete sa stavom.. to treba da bude tema kriznog staba a ne mere.. ovo bitno da zakon upotpunjuju bez osnova prava, znate ko je to radio, niko, ni 1918 ni hitler. Uzas, mora kad donosite mere da preuzmete odgovornost i moralnost, savesnost i eticko ponasanje a to je iznad svegaaaa

Comments are closed.