Nova generacija električnih trotineta je stigla

  0
  Fotografije: Promo

  Električni trotineti u proteklih par godina uživaju veliku popularnost i postali su sredstvo prevoza koje se često može videti na gradskim ulicama. Karakteristike poput veličine, olakšane sklopivosti, ali i ekološki benefiti ovakvih vozila doprineli su tome da se sve više ljudi odlučuje za nabavku električnih skutera. Ali postoji više problema koji otežavaju svakodnevno funkcionisanje sa električnim trotinetom, a neki od njih su bezbednost na putu, česte krađe, loš sistem za kočenje i slično. Međutim, čini se da su brendovi koji proizvode električne trotinete svesni navedenih problema i da su posvećeni pronalaženju rešenja, a to nam ukazuje i nova Electric Scooter 3 serija kompanije Xiaomi.

  Kada se govori o vožnji električnih trotineta, problem koji se najčešće javlja u saobraćaju jeste bezbednost vozača. Vozači automobila često ne mogu da primete na vreme vozače skutera, čiji je sistem kočnica nedovoljno razvijen da predupredi sve situacije u svakodnevnom saobraćaju što dovodi do nezgoda. Iz tog razloga, Electric Scooter 3 nudi sveobuhvatne bezbednosne nadogradnje na bateriji, kočnicama, i sigurnosnim reflektorima. Za kočioni sistem uređaj ne nudi samo eABS, već ima i novu zadnju disk kočnicu sa dvostrukom pločicom za poboljšanje stabilnosti kočenja. Prednji i bočni reflektori trotineta sastoje se od dve reflektujuće pruge, povećavajući vidljivost sa svih strana pri vožnji na putu. Na ovaj način omogućena je bezbedna vožnja za sve učesnike u saobraćaju.

  Kako je čest problem ovakvih vozila veliki broj krađa, novi model popularnih trotineta dozvoljava povezivanje na Xiaomi-jev Home app pomoću kog korisnik može da otključava i zaključava svoje vozilo, ima uvid u potrošnju, povezuje se na Bluetooth i još mnogo toga.

  Pored navedenih funkcija, Xiaomi-jev Scooter 3 ima mogućnost putovanja udaljenosti do 30 km, brzinom od 25 km/h, što ga čini dobrim sredstvom za prevoz po gradu, a nove opcije pružaju korisnicima optimalizovano iskustvo u vožnji.