Nogo pušten da se brani sa slobode

1
Foto : Printscreen N1

Bivši poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić pušteni su da se brane sa slobode, potvrđeno je Blicu u Višem javnom tužilaštvu.

To znači da im nije produžen pritvor, koji im je pre nekoliko dana određen, tako da će se on u nasvaku postupka braniti sa slobode.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je u izjavi za Tanjug da su Nogo i Radojčić saslušani povodom krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja u pokušaju, preneo je B92.

Njih dvojica su bili (zadržani) uhapšeni u ponedeljak Sarajevskoj ulici, neposredno pred formiranje novog saziva Palamenta, pošto je Nogo prethodno najavio da će nove poslanike gađati iz pejntbol puške.

Protiv Noga se vodi i postupak povodom nereda na nedavnim protestima u Beogradu, gde se sumnjiči da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje.

Podsetimo, policija je u centru Beograda zaustavila automobil nekadašnjeg poslanika Srđana Noga, koji se zaputio ka Narodnoj skupštini u ponedeljak, kada se održavala konstitutivna sednica Skupštine Srbije.

Nogo je zatečen sa gepekom krcatim kesa sa pejntbol puškama, praćkama i pirotehničkim sredstvima.

Ispred republičkog zdanja zatečeno i nekoliko njegovih pristalica sa praćkama. 

Nogo je još pre nedelju dana najavio da neće dozvoliti konstituisanje novog saziva Skupštine i pozvao lidere i simpatizere opozicije da dođu i iz pejntbol-pušaka pucaju na buduće poslanike.

Kako je tada najavio, već su naručene puške za pejntbol iz kojih će se pucati i koje mogu da dobace oko 200-300 metara, baklje, topovski udari i rakete za vatromet, kojima će opozicija gađati buduće poslanike u novom sazivu srpskog parlamenta.

1 KOMENTAR

Comments are closed.