“Noćni klubovi oslobođeni plaćanja zakupa u narednih godinu dana…”

1
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

“Gradsko veće Beograda donelo je odluku da klubove, koji obavljaju delatnost isključivo noću, oslobodi plaćanja zakupa u periodu od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine”, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a prenosi portal Nova.rs.

“Noćni klubovi su zatvoreni već godinu dana, od marta prošle godine kad je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije virusa kovid 19. Za razliku od drugih ugostiteljskih objekata koji nekako rade, makar redukovano, noćni klubovi ne rade godinu dana, precizirao je Vesić.

On je naglasio da je upravo zbog takvih okolnosti grad doneo odluku da ovi noćni klubovi, koji posluju u poslovnim prostorima koji su vlasništvo grada Beograda, narednih godinu dana, od 1. aprila ove godine do 31. marta naredne godine budu oslobođeni zakupa plaćanja poslovnog prostora, piše Beoinfo.

“Apelujemo da isto učine druga pravna i fizička lica koji su vlasnici prostora u kojima se u zakupu nalaze noćni klubovi. Na ovaj način pomoći ćemo onima koji ne rade već godinu dana da prežive krizu, da ne otpuste zaposlene i da, kada se sve mere ukinu, ponovo počnu da rade”, rekao je Vesić.

Gradsko veće Grada Beograda produžilo je odluku kojom se omogućava da bašte ugostiteljskih objekata budu postavljene na parking mestima u skladu sa uslovima koje predviđa zakon do 31. decembra ove godine.

1 KOMENTAR

  1. Zasto pomagati samo nocne klubove, drzava bi trebala i nocnim damama dati nacionalnu penziju jer rade u otezanim uslovima zbog covid pandemije.

Comments are closed.