Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da će štab potencijalno doneti odluku o skraćenju rada ugostiteljskih objekata ako se u narednom vremenskom periodu bude odvijala situacija sa povećanjem broja zaraženih kao u zemljama u okruženju.

Na insistiranje novinara da odgovori zbog čega rad ugostiteljskih objekata i dalje ostaje do 23 sata, što mnogi od njih i krše pa rade i duže, ona je odgovorila:

„Ukoliko znate kakva je situacija, pretpostavljam da ste bili i videli neko od tih mesta kao i većina nas. Jeste da je to ljudski, ali apsolutno svi moramo da utičemo na to da se takvo ponašanje smanji i prestane“, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Ona je naglasila da je medicinski deo Kriznog štaba doneo preporuke, da su one bile usvojene na vladi, ali da su bili suočeni sa osećajem bespomoćnosti – da usvojeno ne može da se implementira do kraja jer je limitirano zakonskim okvirima.

„Sada imamo i zakonski okvir – imamo veće nadležnosti da ljudi koji kontinuirano krše mere budu kažnjeni“, rekla je članica Kriznog štaba ali je naglasila da je značajnija činjenica da bi sami trebalo da odlučimo da ne odemo na takva mesta s obzirom na to koje opasnosti nose.

Istakla je i da je i njeno pitanje na Kriznom štabu više puta bilo zbog čega se klubovima dozvoljava da rade posle 23 sata a odgovor je bio da nema zakonske osnove za sprovođenje takve vrste mera. „Zato smo i promenili zakon“, naglasila je i dodala da će inspektori sada moći na licu mesta da izriču mandatne kazne.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.