Američki Njujork tajms objavio je u današnjem izdanju ispravku u kojoj se precizira da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu u Beloj kući sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričardom Grenelom, a ne sa predsednikom Donaldom Trampom.

U tekstu posvećenom izborima u Srbiji objavljenom u ponedeljak Njujork tajms (NYT) je pored drugog naveo da se Vučić u subotu sastaje sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i njegovim izaslanikom za Balkan Ričardom Grenelom.

Vučić je u utorak rekao da ne očekuje da će predsednik SAD Donald Tramp, prisustvovati sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna.

„Donald Tramp bi se pojavio kada bi došlo do nekog, ne znam kakavog rešanja (za pitanje Kosova)“, kazao je Vučić za TV Pink posle sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

Grenel je danas na Tviteru objavio da je „NYT morao da ispravi svoju Kosovo-Srbija priču ali da su i u ispravci pogrešno naveli njegovu funkciju“. „Nisam iznenađen jer su pisali, a sa mnom nisu nikad razgovarali“, dodao je.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.