Njujork tajms ispravio vest: Vučić u subotu sa Grenelom, ne i sa Trampom…

0
(BETAPHOTO/NIKOLA CVETKOVIC/MO)

Američki Njujork tajms objavio je u današnjem izdanju ispravku u kojoj se precizira da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u subotu u Beloj kući sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za pregovore Srbije i Kosova Ričardom Grenelom, a ne sa predsednikom Donaldom Trampom.

U tekstu posvećenom izborima u Srbiji objavljenom u ponedeljak Njujork tajms (NYT) je pored drugog naveo da se Vučić u subotu sastaje sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i njegovim izaslanikom za Balkan Ričardom Grenelom.

Vučić je u utorak rekao da ne očekuje da će predsednik SAD Donald Tramp, prisustvovati sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna.

“Donald Tramp bi se pojavio kada bi došlo do nekog, ne znam kakavog rešanja (za pitanje Kosova)”, kazao je Vučić za TV Pink posle sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

Grenel je danas na Tviteru objavio da je “NYT morao da ispravi svoju Kosovo-Srbija priču ali da su i u ispravci pogrešno naveli njegovu funkciju”. “Nisam iznenađen jer su pisali, a sa mnom nisu nikad razgovarali”, dodao je.

(Beta)