Profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) Đorđe Pavićević ocenio je danas da odluka Udruženja „Jedan od pet miliona“ da izađe na izbore neće imati mnogo posledica po bojkot izbora.

„Njihova odluka nema veliki uticaj, a značajan deo lokalnih organizacija Udruženja se ogradio, kao i ličnosti koje su predstavljale Udruženje“, izjavio je Pavićević za agenciju Beta.

Na pitanje može li izlazak ovog udruženja da umašnji šanse manjih stranaka koje bi učestvovale na izborima, profesor FPN smatra da još nije poznato da li će Udruženje izaći samostalno ili u koaliciji.

Govoreći o lokalnim izborima i delu opozicije koji bojkotuje izbore, kao i o opštinama u kojima je opozicija na vlasti, Pavićević je rekao da „ima argumenata da se na lokalne izbore izađe jer je neophodno manje novca i ne zavisi se od lokalnih medija u toj meri“.

Povodom spekulacija o mogućnosti da neke opozicione stranke na izbore izađu kao grupe građana, Pavićević je odgovorio da je to pitanje politike koju opozicija želi da sprovede.

„Ako žele na lokalne izbore trebalo bi da to javno saopšte, lošija je varijanta da to rade preko grupa građana“, zaključio je Pavićević.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.