“Nisu Kosovo i Srbija za Ameriku isti. Na njih treba izvršiti pritisak da potpišu priznanje”: Ramuš Haradinaj o poseti Sjedinjenim Državama

1
Foto: Profimedia

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je od zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država tražio da u dijalogu ne tretira Kosovo jednako kao Srbiju i da bi Amerika trebalo da upotrebi svoju moć, da izvrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo, preneo je portal Kosovo onlajn.

Govoreći o poseti SAD Haradinaj je na KTV rekao da je u Vašingtonu razgovarao o članstvu Kosova u NATO, ali i o pitanju vizne liberalizacije za gradjane Kosova.

“SAD ima uticaj i na bilateralne odnose Kosovo-Amerika, jer u poredjenju sa drugima Kosovo je jedina zemlja koja se ustrojila sa Amerikom po mnogim pitanjima i zato se prema Srbiji ne može odnositi jednako, jer ona postupa suprotno SAD”, kazao je Haradinaj.

Istakao je da je SAD tražio da u pitanjima u odnosu na Kosovo, ali i u pitanju dijaloga, ne tretira Kosovo jednako kao Srbiju, jer, kako je naveo, ne postoji zemlja na svetu koja je više proamerička od Kosova.

“Mislim da je situacija vrlo jednostavna. Amerika bi trebalo da koristi svoju snagu po pitanju Srbije, Amerika bi trebalo da vrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo”, ocenio je on.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Постоји огромна заблуда код оваквих ликова, а има их доста и у земљи, да ту неко може нешто да потпише, напише, изда, или прода,… не може ! Односно може. али не у складу са Уставом. СНС је на изборима освојила 1.823.147 гласова бирача, од 3.667.915 важећих листића, што је око 48, 49%, неважно, а од укупно уписаних бирача 6.739.084, то је око 27%. Ко ће и шта да потпише са 27% гласова укупног бирачког тела Србије ? Да призна Косово ? Да не узимамо емоције и било шта друго у обзир, само процедуре, за референдумско позитивно изјашњавање о овом питању, било ко шта намерава да потпише, мора да има 5.054.313 гласова бирача. Ето тако мој друже Харадинај, тако то изгледа што се процедуре тиче, па још пута два, јер прво иде као питање на референдум, а потом као изјашњавање о њему.

Comments are closed.