Proslavljeni italijanski tenor Andrea Bočeli rekao je da ga mediji „nisu razumeli“ kad je govorio protiv restriktivnih mera u borbi s pandemijom koronaviursa, tvrdeći da je pogrešno protumačeno ono što je rekao, prenosi italijanska novinska agencija ANSA.

„Niste me razumeli, moje reči su pogrešno protumačene, nisam negazionista, naprotiv, optimista sam“, rekao je Bočeli.

„Ako je moj govor u italijanskom Senatu bilo kome prouzrokovao patnju, želim da se iskreno izvinim svima koje sam uvredio. Nije mi bila namera da uvredim one koji su na bilo koji način pogođeni koronavirusom. Zapravo, ni moju porodicu virus nije poštedeo. Svi smo bili zaraženi i svi smo se bojali najgoreg, jer niko ne može znati tok bolesti koja nam je samo delimično poznata“, dodao je Bočeli.

Kako kaže, njegovo govor je bio pokušaj da se probudi optimiza kod građana.

„Namera mog govora italijanskom Senatu bila je da pošaljem poruku nade i optimizma za blisku budućnost u kojoj će – pre svega deca – ponovo naći osećaj normalnosti, nadajući se da će živeti kako dolikuje deci – igrajući, pevajući… To je bilo jedino što sam nameravao da prenesem svojim govorom“, izjavio je Bočeli.

Ponovio je da se izvinjava svima koje su njegove reči na bilo koji način uvredile.

„Svim onim ljudima koji su se osećali uvređenima zbog mojih – ne baš najspretnije izgovorenih reči – najiskrenije se izvinjavam“, rekao je Bočeli.

Podsetimo, mediji su juče i danas prenosili da je Bočeli, iako je bio zaražen koronavirusom, posumnjao da je ta pandemija ozbiljna, nazivajući je „takozvanom“.

„Znam puno ljudi i hvala Bogu ne znam nikoga ko je završio na intenzivnoj nezi. Dakle, gde je sva ta težina situacije“, navodno je Bočeli rekao je na konferenciji u italijanskom Senatu.

Takođe, šezdesetjednogodišnji operski pevač koji se koronavirusom zarazio još u martu, ali je imao slabe simptome, tada je izjavio i da je kršio odredbu o karantinu „zato što mu se nije činilo pravednim i zdravim“ da ga prisiljavaju da ostane u kući.

„Kada sam bio lišen slobode da napustim dom, iako nisam počinio bilo kakav zločin, osećao sam se poniženo i uvređeno“, rekao je govoreći bez maske.

Bočeli je učestvovao i na događaju koji je organizovao Vitorio Sgarbi, desničarski senator i likovni kritičar čiji su negatorski stavovi o koronavirusu dobro poznati.

Tenorovi stavovi izazvali su buru.

Fedez, italijanski reper koji je prikupio 4,5 milijuna evra za odeljenja intenzivne nege u Italiji, kritikovao je Bočelija.

„Ako ne znaš nikoga ko je bio na intenzivnoj nezi i usudiš se da širiš sumnju da je pandemija izmišljena, upoznaću te s mojim osamnaestogodišnjim prijateljem kome su transplantovana pluća“, napisao je na Tviteru.

Ono što je rečeno na konferenciji „nema naučnu osnovu“, a ima „elemente evidentne opasnosti“, rekao je za ANSA-u Masimo Gali, čelnik odeljenja za infektivne bolesti bolnice „Sacco“ u Milanu.

Ministar zdravstva Roberto Speranca rekao je za RAI da je ključno poštovati tri pravila o nošenju maski, socijalnom distanciranju i pranju ruku.

https://www.nstore.rs/product/letnja-akcija-edicija-velike-biografije-za-samo-900-dinara/
https://www.nstore.rs/product/edicija-senke-nad-balkanom/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.