“Nismo zadovoljni jer nije bilo popuštanja mera, ja se borim za radna mesta…”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da Beograd “nije zadovoljan jer nije bilo popuštanja mera”, kao i da će u ime grada Kriznom štabu za suzbijanje epidemije koronavirusa, “pitanje otvaranja ugostiteljskih objekata i tržnih centara postaviti u ponedeljak”.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao danas da će to uraditi jer je njegova obaveza “da se bori za radna mesta ljudi”.

“Premijerka (Srbije) Ana Brnabić je na početku sednice Кriznog štaba rekla da se danas neće raspravljati o merama. Ni o popuštanju mera, kao ni o zaoštravanju mera. Tako da o tome danas rasprave nije bilo”, napisao je Vesić i dodao da “Beograd poštuje njenu odluku”.On je naveo da “Beograd nastavlja sa vakcinacijom” protiv koronavirusa, i da veruje da će do ponedeljka biti “bar trećina punoletnih stanovnika Beograda koji su vakcinisani, kao i bar 21 odsto revakcinisanih”.

“Dakle, Beograd nije zadovoljan jer nije bilo popuštanja mera ali poštujemo stav premijerke Brnabić. Sačekaćemo ponedeljak i tada ću tražiti da se o ovom predlogu raspravlja. U međuvremenu nastavljamo sa vakcinacijom”, rekao je Vesić.