“Nismo naplaćivali vrtiće kad su bili zatvoreni, odložili plaćanje računa”: Vesić o izveštaju građanima

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Duska Stefanovic/MO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio da je bilo pririodno da se nakon okončanja vanrednog stanja građanima podnese izveštaj šta je urađeno u tom periodu i dodao da je u pitanju jedna od obaveza grada, jer su trošena sredstva građana, prenosi N1.

Vesić je napomenuo da je skraćena verzija izveštaja o radu Grada Beograda u vanrednom stanju objavljena u beogradskom izdanju dnevnih novina na četiri stranice, a celokupan izveštaj ima skoro hiljadu stranica i on će se naći pred odbornicima na sednici Skupštine grada koja će se održati u Sava centru 29. maja.

“Objavili smo i da nismo dozvolili da se roditeljima naplaćuju vrtići u vreme kada su oni bili zatvoreni”, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao i da u izveštaju piše da za vreme vanrednog stanja nije naplaćivan poslovni prostor, kao i da će svi zakupci dobiti mogućnost da iznajmljiuju lokale sa 50% popusta tokom ove godine ili na dvanaest mesečnih rata tokom čitave sledeće godine.

“Doneli smo i odluku, zbog koje su bili smanjeni prihodi Infostanu, da svi stariji od 65 godina, ukoliko ne plate račune u martu, aprilu i maju, imaju mogućnost da ih plate do 30. juna, a da neće izgubiti popuste koje imaju kada redovno plaćaju”, izjavio je Vesić.

On je dodao da je formirano sedamnaest volonterskih centara u kojima je radilo oko 6.500 volontera koji su primili više od 85.000 poziva, dok su na teren izašli više od 35.000 puta. Urađen je rebalans budžeta koji će se takođe naći pred odbornicima 29. maja.

“Smanjili smo prihode grada za nekih skoro 17 odsto, malo više od dvadeset milijardi dinara. Budžet je ove godine bio istorijski i iznosio je 1,205 milijardi evra, ali s obzirom na smanjeni prihod tokom vanrednog stanja, domaćinski je bilo da smanjimo budžet, a uštede su uglavnom urađene na poziciji javnih nabavki.Javna preduzeća su se odrekla svih onih javnih nabavki koje nisu neophodne i koje mogu da sačekaju”, rekao je Vesić.

“Međutim, građani treba da znaju da su sva socijalna davanja koje Grad Beograd daje ostala u istom obimu i biće isplaćivane kao i uvek u dan, što je bilo i tokom vanrednog stanja. Našli smo neki balans, da se borimo protiv kovida 19, ali i zadržimo sve ono što građani imaju kao pravo kada su u pitanju socijalnih davanja”, zaključio je Vesić.

1 KOMENTAR

  1. Nismo naplaćivali vrtiće, kada su bili zatvoreni ???? hahahaha, Pa ovo je neverovatno…. Nismo prodavali pretplatne karte za gradski prevoz dok nije radio… hahahaha … Ako padne SNS u Beogradu sa vlasti, to će biti samo zahvaljujući Vesiću… hahahaha

Comments are closed.