Tajana Gudenus, Srpkinja o kojoj su mediji pisali da je srušila austrijsku vladu, oglasila se putem svojih advokata i istakla da nije odgovorna za pad austrijske vlade, niti je na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do ostavke Hajnca-Kristijana Štrahea.

„Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na dešavanja koja su dovela do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije“, navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi.

Pismom, koje je objavio Dnevni Avaz, oglasilo se i Advokatsko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da „označavanjem naše vlastodavke kao nekoga ko svojom „fatalnom privlačnošću“ utiče na politička dešavanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do „pada vlade“ jedne od vodećih država EU, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost“.

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPÖ-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kopromitirajućem video snimku.

Komentar(1)

  1. Ay Karmela
    22. maja 2019. 17:23

    Smrt fasizmu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.