Američki glumac Leonardo Dikaprio odbacio je optužbe brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, koje nisu bile potkrepljene dokazima, prema kojima holivudski glumac podržava organizacije optužene da su uzrokovale požare u Amazoniji.

„Iako mislim da takve organizacije treba podržati, mi nismo finansirali organizacije koje su brazilske vlasti optužile“, rekao je Dikaprio, inače aktivista za zaštitu životne sredine, prenosi B92.

Glumac je aludirao na organizaiciju „Alter do Chao“ koja od 2018. godine pomaže vatrogascima u gašenju šumskih požara.

Četiri volontera te organizacije nedavno su privedena u Brazilu, a predsednik Bolsonaro je ove nedelje rekao da Dikaprio „sarađuje sa onima koji podmeću požare“.

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro okrivio je američkog glumca Leonarda Dikaprija da je dao donacije nekim organizacijama koje navodno stoje iza požara u Amazoniji.

“Di Kaprio je kul momak, zar ne. Daje pare za podmetanje požara u Amazoniji”, rekao je Bolsonaro svojim pristalicama, prenosi AP.

Ovaj Bolsonarov komentar usledio je nakon što je policija upala u sedište dve neprofitne organizacije u državi Para i uhapsila nekoliko volontera koji su kasnije pušteni. U svom saopštenju policija je navela da se protiv njih vodi istraga zbog navodnog postavljanja požara kako bi se ostvarila materijalna dobit.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.