Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je ozbiljno zabrinuta za zdravlje poslanika Miladina Ševarlića, Aleksandra Martinovića i Sandre Božić koji već drugi dan štrajkuju glađu ispred skupštine, dok je, kada je reč o Bošku Obradoviću, izrekla niz insinuacija da je on tokom noći štrajk prekršio.

Gojković je na konferenciji za medije u Skupštini istakla da su juče kad su se kamere sklonile lideru Dveri prišao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i potpredsednik Borko Stefanović i druge kolege, doneli mu kese u kojima su, kako Obradović tvrdi, stvari, i da je on posle toga noć proveo u zgradi Skupštine.

„Nisam ja ta koja će da oceni da li je imao još nešto u tim kesama i da li je prekršio svoj, kako kaže, malo jači post, ja ne znam šta se dešavalo osim što se dobro naspavao, a sada ponovo izašao da ubedi javnost da štrajkuje glađu“, rekla je Gojković i više puta ponovila da ne zna, ali prepušta javnosti da oceni da li je ovo štrajk glađu ili loše režirana predstava.

Za ostale poslanike predsednica Skupštine je rekla da već drugi dan sede ispred skupštine na suncu, ne uzimaju hranu i istrajni su i odlučni da izdrže ne bi li ispunili svoje ciljeve.

Maja Gojković je odgovarajući na pitanja novinara kako su Đilas i Stefanović sinoć prišli Skupštini pored ograde i policije, rekla da je „bogatom Đilasu sve dozvoljeno“, da „za njih ne važe zakoni“ i da su „verovatno odgurnuli policajca i prošli“.

Dodala je da ne želi da utiče na tužilaštvo ali da želi da čuje da li je u onome što se dešavalo pre nekoliko dana na ulazu u Skupštinu, kada je napadnut poslanik Marjan Rističević, krivično delo ili nije ništa.

Na pitanje da li će omogućiti da Skupština raspravlja o Kosovu i tako ispuniti zahtev Miladina Ševarlića, predsednica je rekla da to nije problem, da on prekine štrajk i podnese zahtev, pa će se videti da li može da se zaseda pre izbora.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Dejan2019
    13. мај 2020. 11:07

    Nije ta koja će da ocenjuje, ali će ipak da ocenjuje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.