“Nisam dobio ponudu od Vučića da budem u Vladi. A šta će biti za dve, tri nedelje…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da nije dobio poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bude deo nove Vlade Srbije.

“Sve je na nivou spekulacije (…) Ja sam apsolutno fokusiran na Novi Sad, a šta će biti za tri nedelje, dve nedelje, vićedemo. Ja sam timski igrač”, kazao je Vučević tokom gostovanja na TV Hepi.

On je rekao da bi “bio ponosan” da dobije treći mandat gradonačelnika Novog Sada, što bi bilo, kako je naveo, najveći broj mandata u istoriji tog grada.

Govoreći o dosadašnjim koalicionim partnerima Srpske napredne strane (SNS) čiji je funkcioner, Vučević je ocenio da je odgovornost uvek na SNS-u, a da privilegije vlasti deli cela koalicija.

“Kad god je gadna tema, tu su (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić i SNS i moraju nešto da kažu, napadi su uvek na Vučića i stranku. Nikada niste imali proteste protiv drugih (koaliconih partnera)”, dodao je Vučević.

Naglasio je da SNS nije videla solidarnost svojih koalicionih partnera, ali da to što govori nije “packa” njima i dodao da ne može da isključi da do 2022. godine, pored predsedničkih neće biti održani izbori i na svim drugim nivoima.

“U pitanju je politika, brojevi su vrlo jasni i ovde je pitanje političke odluke kakvu Vladu hoćemo, i kakva nam treba. Vlada koja može da bude partner sa predsednikom u borbi za očuvanje zdravlja građana, konačne pobede nad koronavirusom i u nastavku borbe za ekonomsko jačanje Srbije”, istakao je on.

Dodao je da su naredne dve godine teške zbog pritiska na Srbiju zbog pitanja Kosova, “pre svega na predsednika”.

“Bojim se da nećemo dobiti nikakvu dobru ponudu (za rešavanje pitanja Kosova) za Srbiju. A nisam siguran ni kada bismo dobili neku dobru ponudu da bismo mi Srbi hteli da je prihvatimo”, rekao je Vučević.

(Beta)