NIS – Posvećenost vrhunskom kvalitetu goriva

    0
    Foto: NIS

    Kvalitet goriva jedna je od prvih i najvećih briga vozača, bilo da je reč o početnicima koji žele najbolje gorivo za svoje prve automobile ili iskusnim vozačima koji, zarad pouzdanosti i dugovečnosti svojih vozila, traže proverene i sigurne derivate. Kako navode u NIS-u, našoj najvećoj naftnoj kompaniji, put do vrhunskog goriva nije nimalo lak i zahteva velika ulaganja, stručnost zaposlenih i stalne kontrole u svim fazama proizvodnje i isporuke goriva.

    Pre svega, za proizvodnju najkvalitetnijeg goriva potrebna je savremena tehnologija. Rafinerija nafte u Pančevu jedna je od najmodernijih u ovom delu Evrope, a u njena postrojenja je od 2009. godine investirano više od 800 miliona evra, što omogućava da se u Pančevu proizvode najkvalitetniji derivati. Takođe, od velikog značaja je stručnost zaposlenih i ulaganje u njihovo konstantno usavršavanje, kako bi bili vrhunski stručnjaci u oblastima kojima se bave. Pored toga, NIS raspolaže i modernizovanim laboratorijama u kojima se obavi više od 180.000 analiza godišnje. Ove analize rade se  na osnovu više od 400 akreditovanih metoda ispitivanja, a sve radi maksimalne kontrole kvaliteta. Takođe, analize kvaliteta goriva se učestalo rade, čak i tokom transporta u auto cisternama kojima goriva stižu do benzinskih stanica.

    Zahvaljujući ovoj organizovanoj sistemskoj kontroli, NIS-ovi stručnjaci u svakom trenutku mogu proveriti kvalitet proizvoda na bilo kom mestu u lancu distribucije. Na taj način omogućena je i pravovremena reakcija u slučaju degradacije goriva, a to ujedno predstavlja i značajnu garanciju kvaliteta za krajnje potrošače.