NIS-ovi volonteri posetili SOS Dečje selo u Sremskoj Kamenici

    0
    Fotografije: NIS

    Klub volontera NIS-a posetio je SOS Dečje Selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici gde su zaposleni ove kompanije učestvovali u akciji uređenja prostora biblioteke i sportskog terena za decu. Volonterska akcija ujedno predstavlja i nastavak dugogodišnje podrške NIS-a SOS Dečjem selu, u okviru koje je kompanija do sada donirala sredstva za adaptaciju i rekonstrukciju ove ustanove, novogodišnje paketiće za njene štićenike i realizovala brojne akcije druženja sa decom.

    “Ništa ne može da se meri sa zadovoljstvom i osećajem da ste uradili nešto korisno za svet oko sebe. Pravo je zadovoljstvo biti deo jedne humane priče i kao član Kluba volontera učiniti još jedno dobro delo – ističe Žarko Krdšić, zaposleni u kompaniji NIS i aktivni član Kluba volontera.

    Podrška SOS Dečjem selu samo je deo aktivnosti koje Kluba volontera NIS-a sprovodi već dugi niz godina širom Srbije. Akcije su najčešće orjentisane na pomoć i podršku najosetljivijim grupama stanovništva, deci i omladini, uređenju prostora u dečjim bolnicama, kao i zaštiti životne sredine. Posebnu humanost na delu volonteri NIS-a pokazali su ove godine pružajući pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa, kao i učestvovanjem u akcijama uređenja zdravstvenih ustanova širom Srbije čiji rad je značajno unapređen donacijama kompanije tokom 2019. godine.