NIS nastavlja da ulaže i unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji, pa je tako kroz program „Zajednici zajedno“ nabavljena najsavremenija digitalna oprema u 20 osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Podrškom projektu „Pametne učionice Zrenjanina“, u vrednosti od 3,9 miliona dinara, kompanija NIS doprinosi bržem i lakšem učenju i sticanju znanja u oblasti informacionih tehnologija.

Na svečanosti koja je ovim povodom organizovana u Zrenjaninskoj gimnaziji, u kojoj je takođe opremljen digitalni kabinet, prisustvovali su predstavnici grada Zrenjanina, kompanije NIS, kao i predstavnici škola u kojima je program realizovan.

Vadim Smirnov , zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije je ovom prilikom istakao značajnu saradnju sa gradom Zrenjaninom.

„Istakao bih da sa gradom Zrenjaninom sarađujemo već 11 godina kroz program „Zajednici zajedno“, i po meni to je primer uspešne saradnje. Posebno mi je zadovoljstvo što sredstva ulažemo u grad Zrenjanin, jer je on naš važan partner kako u oblasti zajedničkog ulaganja u društveno odgovorne projekte, tako i u segmentu biznisa. Naša želja je da novac koji odvajamo za lokalne zajednice ulažemo u obrazovanje, mlade, zdravstvo. U skladu sa našim sloganom „Budućnost na delu“ i u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u obrazovanje mladih, njihovo stručno usavršavanje, ali i projekte koji svojom održivošću unapređuju budućnost i inovacije“, rekao je Smirnov.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina zahvalio je kompaniji NIS na podržanom projektu i izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom saradnjom.

„Kompanija NIS je društveno odgovorna kompanija koja ulaže značajna sredstva u više lokalnih samouprava, između ostalog i u grad Zrenjanin. Mnogo projekata smo u poslednjih 11 godina realizovali, a prošlogodišnjim konkursom „Zajednici zajedno“ naša ideja je bila da novac usmerimo u obrazovanje. Tako smo i iskoristili priliku da naš IT klaster, čiji smo mi suosnivači, konkuriše svojim projektom i tako nabavimo IT opremu u našim školama. Ove godine ćemo zajedno sa kompanijom NIS sredstva koja su opredeljena za lokalne samouprave, usmeriti u zdravstvo i nadam se da ćemo i narednih godina mnogo dobrih projekata zajedno realizovati“, rekao je Janjić.

Kao jedan od vodećih socijalnih investitora u Srbiji i regionu, NIS pod sloganom „Budućnost na delu“ već godinama ulaže značajna sredstva u podršku projektima namenjenim mladima, unapređenju obrazovne infrastrukture, popularizaciji nauke, kulture i umetnosti koji su od šireg društvenog značaja. Projekat „Pametne učionice Zrenjanina“ jedan je od šest projekata koje je kompanija NIS podržala prošlogodišnjim programom „Zajednici zajedno“ u tom gradu. Škole su dobile opremu u vidu računara, pametne table, projektora, kamere koja će značajno podići kvalitet obrazovanja kroz multimedijalno učenje i primenu novih tehnologija u nastavi.

NIS od 2009. godine aktivno podržava projekte u lokalnim samoupravama u kojima posluje kroz korporativni program „Zajednici zajedno“, razvijajući na taj način jake i stabilne partnerske odnose sa institucijama i građanima. Tako je do sada kompanija uložila više od milijardu dinara i realizovala preko 900 projekata za unapređenje zajednice. Želeći da doprinese i očuva zdravlje najmlađih i poboljša uslove za rad zdravstvenih ustanova širom Srbije, NIS je ovogodišnji budšet u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo na pomoć zdravstvenim ustanovama, dečijim bolnicama i domovima zdravlja u lokalnim zajednicama u kojima posluje (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).

Komentar(1)

  1. Nikola
    21. maja 2019. 14:16

    Sve je to prodavanje magle i mizerija! Koliko je Zrenjanin opljačkan zbog mizerne naftne rente ovo predstavlja samo kap u moru. Uzgred, za posl3ednjih 10 godina Zrenjanin je opljačkan za najmanje 200 miliona Evra. Procenite sami koliko je ta donacija mizerna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.