Nikola Jovanović: Zašto sam podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci

3
Foto: Printscreen N1

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović podneo je danas ostavku na sve funkcije u toj stranci, a ostaće kao nezavisni odbornik u Skupštini grada Beograda gde je zvanično i dalje  šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS).

“Narodna stranka je odlučila da se izdvoji u Skupštini grada kao samostalna odbornička grupa, dok je moje mišljenje da je zajednička odbornička grupa SzS – stožer opozicije u prestonici i ključni partner opozicione javnosti. Smatram da je ne treba rasturati i slabiti i to je razlog političkog razmimoilaženja s mojim dosadašnjima kolegama”, rekao je Jovanović za TV N1.

Dodao je da mada je sada nezavisni odbornik, od zajedničke odluke preostalih odbornika SzS zavisi da li će ostati u toj odborničkoj grupi.

Rekao je da smatra da je loše za Beograd da svaka grupacija nastupa za sebe i da Beograđani očekuju ukrupnjavanje opozicije i stvaranje jake alternative kao, kako je rekao, “protivteže ovom ludilu”.

Dodao je da mu je dužnost obavlja do kraja mandata koji su mu građani poverili, da “zastupa Beograđane, makar ga režim privodio kao u junu 2019. godine”.

(Beta)

3 KOMENTARA

  1. Scaka čast, još jednom ste dokazali da ste čovek od integriteta i da imate viziju da samo ujedinjena opozicija može vratiti ovu zemlju na staze demokratije! Tužno je da Vuk kao najslabija i najinertnija karika saveza donosi odluke kojima rasparčava opoziciju!

  2. Život dajem ali funkciju i fotelju ni za živu glavu … Slika i prilika političara u Srbiji

Comments are closed.