Nikola Jovanović zalepio nalepnicu “bojkot” na zgradi Skupštine Beograda, Mirković konferenciju SzS nazvao “cirkusom”

0
Foto: Tanjug

Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada, pre početka sednice koju ta odbornička grupa bojkotuje, pokazao je nalepnicu na kojoj piše “bojkot” i precrtan lik zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković je konferenciju SzS nazvao cirkusom, prenoe je N1.

Jovanović je pre početka sednice rekao da je bojkot najbolji “pelcer” da se građani otarase sadašnje gradske vlasti jer nije dostojna da ih predstavlja.

On je kazao da je ta odbornička grupa “uvek pokretala u gradu teme koje su iza stranačkih interesa, a vlast je nudila besmislene jarbole, fontane i pasarele”.

Prema njegovim rečima, novac koji je planiran da se podigne jarbol na Ušću skoro je potpuno dovoljan da svako dete u gradu dobije besplatne udžbenike.

Jovanović je rekao da je gradska vlast “objavila rat zelenim površinama” i objasnio da je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada odluka o usvajanju plana generalne regulacije zelene površine.

On kaže da je taJ plan korektno urađen i da je njegov cilj zaštita zelene površine, ali da je problme što je SNS podnela amandman koji predviđa da je svaki urbanistički plan važniji od toga.

Sednica Skupštine Beograda počela je nešto posle 10 časova, a odbornik Aleksandra Mirković iz SNS je kazao da SzS krši Poslovnik.

Istakao je da je redovna pojava da odbornici Saveza ne dolaze na sednice i da su, kada su dolazili, bili “destruktivni”.

Na dnevnom redu gradske skupštine su, između ostalog, planovi detaljne regulacije zelenih površina i upotreba plastičnih kesa.

Tokom konferencije ispred Skupštine grada bio je i Sima Spasić iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji koji je sa megafona govorio da su DOS i DS oslobodili albanske zločine, ali i o bojkotu izbora.