Nikola Jovanović pitao Gorana Vesića: “Ako su Gradske pijace u plusu, zašto im se iz budžeta daje 1,5 miliona evra…”

0
Foto: Tanjug

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pitao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zašto se Gradskim pijacama iz budžeta daje 1,5 miliona evra, ako tvrdi da je to preduzeće dobro poslovalo, preneo je Danas.

Jovanović je saopštio da je Vesić obmanuo javnost izjavom da gradska preduzeća nikad nisu bolje poslovala, jer je u rebalansu gradskog budžeta koji je na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada, predviđeno da se Gradske pijace dotiraju sa 175 miliona dinara, od čega je čak 127 miliona namenjeno za troškove tekućeg poslovanja, odnosno za vodu, obezbeđenje i čišćenje.

“Kako su Gradske pijace u plusu, ako preko milion evra mora da se izvadi iz džepova Beogradjana da bi se omogućilo njihovo tekuće poslovanje?”, pitao je Jovanović.

“Ako se na ovaj način pokrivaju svi troškovi, zašto zakupci uopšte plaćaju tezge i gde onda idu njihove pare i treće – kako je moguće da sa dolaskom novog direktora Bojana Bajagića, člana IO SNS i osobe sa sumnjivom diplomom, Gradske pijace od neto dobiti u iznosu od 152 miliona dinara u 2018. godini, postaju u 2019. godini gubitaš koji mora da primi 175 miliona dinara iz gradskog budžeta,” naveo je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ranije izjavio da je ovo preduzeće u plusu i da javna komunalna preduzeća nikad nisu bolje poslovala.