Nikola Jokić treći put ove sezone proglašen za igrača nedelje na Zapadu: Adetokumbo osvojio priznanje u Istočnoj konferenciji…

0

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić proglašen je za najboljeg košarkaša Zapadne konferencije za proteklu nedelju, dok je Grk Janis Adetokumbo dobio priznanje na Istoku, prenosi sajt NBA.com.

Srpski centar je u protekloj, trinaestoj, nedelji od početka sezone igrao – a to je sada već postalo opšte mesto – monstruozno. U proseku, beležio je 26,8 poena, 12,3 skokova i 8,5 asistencija po meču, a skor tima Majkla Melouna u prethodnih sedam dana je bio 3-1.

Podsetimo, Jokić je treći put ove sezone proglašen za igrača nedelje na Zapadu, što je u istoriji tima iz Kolorada pošlo za rukom još samo legendarnom Karmelu Entoniju u sezoni 2006/07.

Takođe, lideru Nagetsa je devta individualna nagrada u karijeri i ponovo je samo Entoni u dresu Denvera imao više ličnih priznanja od njega, ali sada samo jedno više.

Ujedno, Jokić, Denver i navijači širom Srbije imaju još razloga za zadovoljstvo.

Prethodni period u NBA ligi je bio veoma uzbudljiv, a događaji na terenu odrazili su se i na predviđanja o tome ko bi mogao da bude MVP ove sezone. O tome redovno piše Majk Rajt za NBA.com, a prema njegovim rečima, trenutno je najbliži toj tituli upravo “Džoker”.

Prema Rajtovoj listi, koja se redovno ažurira, na drugom mestu je as Portlanda Demijen Lilard, dok je treći upravo Adetokumbo.