“Niko nije toliko moćan da za svoje nedelo ne odgovara”: Zorana Mihajlović o pokretanju istraga u slučajevima silovanja glumice i zlostavljanja dece

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ZORAN PETROVIC/EV)

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da nadležne institucije ispitaju slučajeve zlostavljanja dece, uključujući poslednje – silovanje devojčice iz Bogatića, podvođenje druge devojčice iz Aleksinca, kao i navode glumice Danijela Štajnfeld o silovanju.

Kako je saopšteno iz njene kancelarije, ona je je rekla i da je dužnost onoga ko zna da je neko dete maltretirano i da trpi nasilje bilo kog oblika, da to prijavi policiji ili centru za socijalni rad.

“Ove strašne vesti poslednjih dana treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece”, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla i da ohrabruje svaku ženu da ne ćuti i da prijavi nasilnika.

“Niko nije toliko moćan da za svoje nedelo ne odgovara. Verujem da će tužilaštvo pokrenuti istragu u slučaju ove mlade glumice i da će njen primer biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost, sličnim iskustvom da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni”, rekla je Mihajlović.

(Beta)