Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević ocenio je da je važno što se dijalog između vlasti i opozicije dogodio dovoljno daleko od izbora da bi mogao da se napravi pomak u dogovorima oko izbornih uslova, piše list Danas.

Antonijević kaže da je činjenica da niko od učesnika nije bio potpuno zadovoljan, ali ni potpuno nezadovoljan sastankom, govori već dovoljno o njegovoj uspešnosti.

„Činjenica da niko od učesnika nije bio potpuno zadovoljan ali ni potpuno nezadovoljan sastankom govori već dovoljno o njegovoj uspešnosti. Važno je da se dijalog odvio i da se dogodio pravovremeno. Dakle, dovoljno daleko od izbora da bi mogao da se napravi pomak u dogovorima o izbornim uslovima“, rekao je Antonijević za ovaj list.

Dodao je da je dijalog bio konstruktivan i da je trajao duže od tri sata.

Antonijević je naveo i da postoji spremnost za dijalog i da je jasno da se od toga nije odustalo.

„Unutar tog dijaloga nešto će se desiti i pozicije će biti jasnije i definisanije“, rekao je Antonijević.

Naveo je i da namera organizatora nije bila da sa sastanka isključi organizaciju Ne davimo Beograd, koja tvrdi da nije pozvana, već da je kriterijum bio institucionalno delovanje.

„U uslovima u kojima su institucije gotovo paralizovane, gde je izostanak dijaloga u društvu očigledan, smatrali smo da je od javnog značaja i koristi da te organizacije, koje prate izborne uslove i tokove, daju svoje preporuke, kao i da neposrednim učesnicima izbora predstave svoje analize i probleme koje uočavaju kao ključne“, rekao je Antonijević u odgovoru na pitanje zbog čega se organizacija na čijem je čelu odučila da organizuje sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, pre par dana na Fakultetu političkih nauka.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.