Republikanka Niki Hejli, donedavna rivalka Donalda Trampa na unutarstranačkim predsedničkim izborima – glasaće za doskorašnjeg protivnika. Bivša guvernerka Južne Karoline je u prvom javnom obraćanju otkako je napustila izbore, pre više od dva meseca, navela da Tramp „nije bio savršen“ u pojedinim političkim pitanjima ali da je Bajden „katastrofalan“.

Bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli planira da glasa za Donalda Trampa, rekla je u prvom javnom obraćanju otkako je napustila republikanske predsedničke izbore pre više od dva meseca.

Hejli, koja je bila američki ambasador UN za vreme bivšeg predsednika, kazala je da Tramp „nije bio savršen“ u političkim pitanjima važnim za nju – uključujući spoljnu politiku, imigraciju i ekonomiju, prenosi RTS.

Ipak, istakla je da je predsednik Džozef Bajden „bio katastrofa“.

„Tako da ću glasati za Trampa“, rekla je Hejli na Institutu „Hadson“ u Vašingtonu gde je odogovarala na pitanja o izbornoj trci.

„Tramp bi trebalo da dopre do mojih glasača“

Niki Hejli je zahvalila primarnim biračima koji su nastavili da je podržavaju čak i pošto je izašla iz trke za predsedničke izbore – što je potencijalni znak upozorenja za Trampa.

Ponovila je poziv koji je uputila kada je u martu odustala – da se bivši predsednik obrati tim biračima.

„Tramp bi bio pametan da dođe do miliona ljudi koji su glasali za mene i nastavili da me podržavaju, a ne da samo pretpostavlja kako će mu oni bezrezervno pružiti podršku. I iskreno se nadam da će to učiniti“, rekla je Hejli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.