“Nijednog predsednika u istoriji Amerike nisu tretirali ovoliko loše”, “lov na veštice” i “demokrate su zatrovane mržnjom”: Šta Tramp tvituje dok mu preti impičment

0
Foto Profimedia

Sada je već opšte poznata stvar da američki predsednik Donald Tramp ima običaj – ili voli – da se obračunava sa svojim političkim protivnicima na Tviteru i da je upravo njegovo prisustvo na ovoj društvenoj mreži često izvor kontroverzi o kojima se piše i priča.

Dok se rasplamsava borba predsednika i demokrata, odnosno Predstavničkog doma Kongresa na čelu sa predsedavajućom Nensi Pelosi i Tramp vodi borbi za politički opstanak, ne propušta da svejedno na Tviteru sa svojim pratiocima podeli svoje mišljenje o čitavoj gunguli, ali se i tradicionalno požali da se ponovo vodi “lov na veštice” čija je jedina i najveća žrtva upravo on.

Najnoviji tvit prosto glasi (velikim slovima, podrazumeva se): “NAJVEĆA PREVARA U ISTORIJI AMERIČKE POLITIKE!”

Tramp se dotakao i toga što su demokrate počele da govore o njegovom opozivu još i pre nego što je inaugurisan. Smatra da je to zato što je postigao neverovatan uspeh na poljima ekonomije, vojske, poreza i zdravstvenog sistema.

“Nijednog predsednika u istoriji naše zemlje nisu tretirali loše kao mene. Demokrate su zatrovane mržnjom i strahom. Ništa nisu uradili. Ovo nikada ne bi smelo da se dogodi nekom drugom predsedniku. Lov na veštice!”, napisao je Tramp.

Tramp rado i retvituje, tako da je njegov feed i ovog puta dobro opskrbljen rečima podrške koje mu upućuju saveznici i prijatelji, a koji se uglavnom zasnivaju na objavama da je po pregledu transkripta koji je objavila Bela kuća utvrđeno da nije bilo direktnog quid pro quo.

Donald Tramp mlađi, sin američkog predsednika, čak je tendenciozno istakao kako su demokrate pokrenule inicijativu za impičment i pre nego što je iko od njih video transkript za koji se, pritom, ispostavilo da nije ono što su Pelosi i demokrate očekivali.

Tramp je retvitovao vest o tome da su cene deonica naglo opale kada je Pelosi saopštila da će biti pokrenuta istraga i dodao da će čitavo tržište propasti ukoliko demokrate zaista sprovedu impičment.

Podseća da je ovaj razvoja događaja loš za Ameriku…

… i na tvit svoje ćerke Ivanke u kojem mu se ona zahvaljuje kao predsedniku odgovara sa: “Preslatko! Njen otac je, bez razloga, pod opsadom od prvog dana kada je preuzeo funkciju!”

Takođe se i zahvaljuje novinarima Foks njuza koji mu drže stranu.