“Nijedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica…”

1

(Beta) –  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je danas gradjane da se u vezi eventualnih primedbi na rad privrednih društava koje obavljaju tehnički pregled vozila, obrate saobraćajnoj policiji koja će kako je rekao, proveriti te navode. 

“Svako vozilo mora da bude ispravno ali niti jedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica ali ono što je bitno, o tome će se voditi računa”, rekao je Vulin odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije a preneo MUP. 

Prethodno je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila koji se primenjuje od 6. jula, “manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim”.

Arsov je naveo da “ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično” nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.

“S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda”, kazao je Arsov.

1 KOMENTAR

  1. Треба да се напокон схвати да је овде у питању обична криминалистичка организација, узајамно повезаних лица. Није ово први такав “талас глупости”, после кога се грађани осећају несигурно у погледу могућности да и даље користе своја возила, а да им се за такву могућност поново испоставља нови, већи, рачун.

Comments are closed.