Epidemiolog i član Kriznog štaba za subijanje zaraze kovid-19 dr Branislav Tiodorović je istakao da „epidemiološki posmatrano, nije trenutak da se popuštaju mere još neko vreme dok stvarno ne budemo sigurni da je ta silazna putanja stabilna, a broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro“.

„Do tada moramo biti oprezni. Mi još uvek imamo te rizike, deca su pošla u školu, veća je komunikacija između ljudi, evo sada idu i lepi dani, što će narod izmamiti napolje, što je opet dobro jer ovi ledeni dani prestaju, ali svakako još nije vreme za opuštanje“, rekao je dr Tiodorović, a prenosi Blic.

Kako je istakao, biće razgovora i o popuštanju mera zbog trgovinskog dela, ekonomomije, ali kako ističe možda je vreme sačekati još malo.

„Biće verovatno tih pitanja po popuštanju mera, zbog trgovinskog dela, ekonomije, ali rekao bih da treba sačekati još malo, i da sačekamo da ova vakcinacija bude što obuhvatnija, onda možemo da računamo da ćemo imati bolju situaciju. Smatram da o tome ne možemo pričati kraja januara, masovna vakcinacija je krenula danas, što je dobro. Ima se utisak da je bolji odziv i da ima više interesovanja za vakcine, što je odlično“, zaključio je dr Tiodorović.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.