“Nije više Džoker, sada je Termostat”: Kako je Jokić postavio rekord regiona u NBA ligi…

0
Foto: Profimedia

“50. Skoro 50, čoveče.”

Tako je Vil Barton, košarkaš Denver Nagetsa, prokomentarisao partiju Nikole Jokića u pobedi tima Majkla Melouna protiv Atlanta Hoksa. Barton je odigrao sjajan meč i na svoj 29. rođendan ubacio 28 poena.

Jokić je ubacio 47.

Veče je počelo mirno, ali se već tokom zagrevanja videlo da je srpski košarkaš raspoložen za igru. Zakucao je za kraj zagrevanja preko jednog od pomoćnih trenera, a teren napustio u zagrljaju sa asistentnom iz stručnog štaba Hoksa, bivšim saradnikom Melouna.

Kada se vratio na teren, taj trik – zakucavanje sa najnižim odrazom na svetu – nije primenjivao. Ali je zato imao stotinu drugih u rukavu.

Međutim, možda će, iako ne zvuči realno, i pored trikova i zastrašujuće skladne anarhije u igri kojom se izborio za najbolju petorku lige, Jokić prestati da bude Džoker.

“Nikola je naš termostat. On podešava temperaturu na kojoj se nalazi čitav tim”, rekao je Majkl Meloun posle meča. “Kada vidite da je on u ritmu, kada ja maksimalno angažovan, možete biti sigurni da će to biti dobar trening, dobra šuterska serija ili dobar meč”.

Tako je trener Nagetsa nadenuo novi nadimak Jokiću.

Termostat. Ali i takav nekima ne odgovara.

“Dečko je u situaciji u kojoj ne može da pobedi. Šta god da uradi neko nije zadovoljan. Zato me iskreno baš zabole šta će ko da kaže. Kada legnem u krevet brinem o mnogo stvari. Nijedna od tih stvari nije Nikola Jokić. Ni njegove asistencije, ni njegova organizacija igre, ni nesebičnost”, dodao je Meloun.

Novinari The Athletica su primetili da je Denver u trenutku kada mu je dobrodošlo sve što Jokić može da mu pruži. A očigledno može mnogo.

“On je ol-star, član prve petorke, čovek može da uradi na terenu sve što poželi. Kada igra tako, sve je lakše”, kaže njegov saigrač Monte Moris.

Nikada nijedan igrač iz regiona nije ubacio ovoliko poena (ako ne računamo Mita Maraviča). Dražen i Bojan Bogdanović zadržali su se na koti 44, dok je Peđa Stojaković dao najviše 42 poena.

Dakle, Jokić je Džoker, od danas je Termostat, a malo je i rekorder.