“Nije smelo da se desi da neko primi dve različite vakcine…”: Dr Tiodorović o slučaju Vranjanca koji je dobio dozu Fajzerovog i kineskog cepiva

1
Printscreen/YouTube/TVKopernikus

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović je, govoreći o slučaju vakcinacije dvema vakcinama različitih proizvođača, rekao da se desilo “nešto što nije smelo i nije moglo da se desi da su poštovane procedure”. 

“Najvažnije je da tom pacijentu kod koga je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim našim građaninom Vranja dešava”, naveo je Tiodorović, a prenosi RTS.

Napomenuo je da moramo da budemo svesni da je preopterećenost ljudi koji sporovode vakcinaciju ogromna, kao i da je interesovanje stanovništva veoma veliko.

“Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz njegovih dokumenata”, naglasio je Tiodorović.

Posle sastanka koji je trajao gotovo dva sata, nadležni su rekli da nije poštovana procedura u tom slučaju i da će se i dalje sprovoditi stručni nadzor, kao i da će narednih dana biti poznato ko je odgovoran zbog toga što je jedna osoba primila vakcine različitih proizvođača. 

Predstavnici institutâ “Torlak” i “Batut”, Ministarstva zdravlja i Kriznog štaba, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova u gradu obišli su kovid ambulantu i kovid bolnicu, kao i mesto gde se građani Vranja vakcinišu.

Kapaciteti u obe kovid bolnice u Vranju su gotovo popunjeni, a do sada je vakcinisano oko 17.000 stanovnika Vranja.

1 KOMENTAR

  1. Још мало и примио је све вакцине које постоје у Србији. И моћи ће да путује где хоће !

Comments are closed.