“Nije raspad sistema kada 30.000 potrošača nema struju”, kaže izvršni direktor za proizvodnju u EPS

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

 (Beta) – Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS Miroslav Tomašević izjavio je večeras da nije raspad sistema kada 30.000 potrošača ostane bez struje, navodeći da to jeste “neprijatno” za potrošače, ali da se “kvar reši”.

“Raspad sistema je kad cela država ostane bez struje”, rekao je Tomašević za televiziju Pink.

Prema njegovim rečima, bilo je problema samo na termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu, ali je dodao da se ta termoelektrana vratila i da je ostao još jedan blok da se veže u ponedeljak.

1 KOMENTAR

  1. Електроенергетски систем Србије се назива системом јер има сасвим одређену производну снагу и спрам тога планирану потрошњу. То је систем који омогућава самодовољно снабдевање грађана и привреде електричном (негде и топлотном) енергијом. Такав систем дозвољава компензацију увозом у вршним оптерећењима, као и извоз у случајевима повољних хидролошких услова. То је систем. Када из тог система испадне производни “блок”, то је проблем, и већ то нарушава функционисање система. Када испадне више блокова, то је огроман проблем. А када испадне електрана, или две, онда се то зове,… све је у реду, имамо новца да платимо електричну енергију. Само, чијег новца и по којим ценама ? Уз то, овај пострпдњачи аналфабета би требао да се информише боље, у једном тренутку је било 126.000 домаћинстава без електричне енергије. А када би овај директорчић, као и сви остали одговорни у ЕПС-у, платили ту “непријатност” грађанима од својих плата, тада би им одједном и памет ударила у главе.

Comments are closed.