Porodica ubijenog Olivera Ivanovića zatražiće od Centralne izborne komisije Kosova zabranu korišćenja njegovog imena u bilo kojoj izbornoj kampanji, a naročito u kontekstu sa Srpskom listom, piše Danas.

To je posledica odluke da na predstojeće parlamentarne izbore na KiM, Građanska inicijativa SDP – Oliver Ivanović učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista – Aleksandar Vučić“.

„Porodica Olivera Ivanovića obratiće se Centralnoj izbornoj komisiji Kosova sa zahtevom i obaveštenjem da se porodica ne slaže da se njegovo ime koristi u bilo kojoj političkoj kampanji i bilo kom izbornom procesu. Što se učešća Građanske inicijative SDP tiče, mi prosto ne možemo da utičemo na političku odluku tih ljudi sa kim će i kako će nastupiti na kosovskim izborima i kojim putem će krenuti dalje. Kada je Oliver bio u poziciji da odlučuje on je odlučio da na te izbore ne izlazi sa Srpskom listom. Naše nije da procenjujemo šta bi on radio i kako bi radio, a ono što mi iz predostrožnosti možemo je da sprečimo zloupotrebu njegovog imena“, kaže za Danas Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Ivanovića.

On dodaje da porodia i ne zna da li je uopšte u planu stranke koju je osnovao Oliver Ivanović da njegovo ime koriste u kampanji, ali da porodica želi od toga da se ogradi.

U obrazloženju odluke GI SDP da pristupi Srpskoj listi navodi se da je odluka doneta jer je Srbima na KiM potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa.

Građansku inicijativu SDP osnovao je Oliver Ivanović koji je ubijen ispred stranačkih prostorija u severnom delu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine. Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu otkriveni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.